Lees meer over Webapplicaties in onze blogs en ons nieuws

Serge en Kornelis 10 jaar in dienst bij XCESS

1441

Serge en Kornelis zijn deze maand alweer tien jaar in dienst bij XCESS. Een mooie aanleiding voor een paar vragen aan onze collega.

Serge en Kornelis 10 jaar bij XCESS

Wat doen jullie precies bij XCESS?

Serge: Dat is een goede vraag. Voor mij geldt dat veel aspecten van een bedrijfsvoering wel een keer voorbij komen. Dat maakt mijn werk ook lekker afwisselend. Ik ben betrokken bij pre sales trajecten, meewerkend voorman en teamlead op ons grootste project voor Riool Reinigings Service (RRS), stuur ik samen met Kornelis onze ontwikkelafdeling aan en zijn we verantwoordelijk voor de werving, samenstelling en capaciteiten van ons team.

Kornelis: Ik ben echt van het mezelf begraven in de techniek en houd de technische wereld om me heen in de gaten. De vernieuwingen daaruit breng ik daarbij graag in de praktijk. Ik bepaal de architectuur en de technische lijnen zet ik vervolgens (samen met Serge) uit bij de development-teams. Die kennis moet natuurlijk ook weer geborgd worden. En dan draai ik natuurlijk ook zelf mee in projecten en stuur de projectteams aan.

Waar halen jullie het meeste plezier uit in je werk? Of waar ben je trots op

Serge: Ik ben trots op de mensen die hier werken en de manier waarop wij werken. Met elkaar maken wij mooie en nuttige toepassingen voor klanten. Maar het gaat ook vooral om flexibel zijn en inspelen op de vraag van onze klanten. En dat lukt en maakt mij blij, want ik hoor vaak van klanten: ”Jullie snappen wat ik wil en schakelen direct.

Kornelis: Ik ben van nieuwe technieken uitwerken en er daarna mee aan de slag gaan. Daarnaast ook de technische kennis beschikbaar maken voor mijn collega’s op onze projecten. Zodat onze software oplossingen voldoen aan de laatste technische standaard/best practices. En dat geldt uiteraard ook voor security en veiligheidseisen. Als ik zie dat alles werkt zoals het hoort, ben ik trots.

Zijn er ook dingen die jullie minder leuk vinden?

Serge: Daar kan ik wel heel kort over zijn. Wat ik toch écht minder leuk vind is administratie. Ook privé vind ik dat niet leuk. Maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij.

Kornelis: Ook ik ben niet echt een fan van administratie. Maar volgens mij geldt dat wel voor bijna elke techneut. Wij werken met relatief kleine projecten, veel verschillende applicaties en klanten. Dat heeft veel voordelen maar ook nadelen. Want je bent over de dag heen met veel verschillende projecten bezig. Waardoor het wat meer moeite kost om vast te houden aan de planning.

Is jullie werk in de afgelopen tien jaar veel veranderd?

Serge: Zeker is er in de afgelopen 10 jaar veel veranderd. Dat geldt voor het werk en ook voor XCESS. Dan kun je denken aan de techniek; onze portfolio en onze werkwijze. Simpel voorbeeld: we zijn ons nu gaan toeleggen op Angular en .NET API waar dit voorheen DNN applicaties waren. Daarnaast hebben we een betere balans bereikt tussen maatwerk en standaardoplossingen, zoals onze koppelingen met software systemen. Ook werken we nu in teams i.p.v. elke ontwikkelaar in zijn/haar eigen bubbel op het eigen project.

Kornelis: Qua techniek sowieso. Maar dat is een beetje een inkoppertje in deze sector. Uiteraard is er op technologisch vlak veel veranderd. En dat geldt ook voor de veiligheid van de software, o.a. in het kader van AVG. Daarnaast ben ik van junior ontwikkelaar naar team-lead gegaan. Maar ik ben ook nog steeds onderdeel van het projectteam. En dat vind ik prettig.

En tot slot: Wat vinden jullie het leukst aan werken bij XCESS?

Serge: Flexibel in een teamverband gevarieerde oplossingen maken. En het feit dat we toch allemaal wel techneut zijn: lekker to the point en concreet!

Kornelis: De afwisseling tussen de klanten en hun applicaties. En we zijn een informeel bedrijf, dat geldt voor de sfeer en de vrijheden die ik binnen mijn verantwoordelijkheden heb. Ik heb gewoon leuke collega en afwisselend werk. Dat waardeer ik iedere dag weer.

Wil je ook bij ons gezellige Developmentteam horen?

Kijk dan op de pagina werken bij /.NET web developer.