Lees meer over Webapplicaties in onze blogs en ons nieuws

25 jarig jubileum XCESS gevierd!

1400

XCESS bestaat 25 (+2 jaar). Een geweldige prestatie die gevierd moet worden. De 25 jaar hebben we vanwege Corona niet kunnen vieren dus daarom hebben we gister eindelijk onze directie officieel in het zonnetje gezet. En blij verrast met een persoonlijk schilderij.

Trots

25 + 2 jaar is iets waar wij (directie en ook collega's) best trots op zijn. Dat verdient een mooi cadeau. En daarom hebben wij onze directie verrast met een op maat gemaakt schilderij. Met op dit schilderij veel details uit de historie van XCESS. En een uniek inkijkje op onze werkvloer.

Trip down memory lane en kijkje op de werkvloer

Ernst Peter en Rob met het schilderij voor XCESS 25 jaar

Onze directie - Ernst Peter Tamminga (links) en Rob Suurland (rechts) met het schilderij.

Wat zien we op het schilderij?

 • Centraal op het schilderij natuurlijk de hoofdrolspelers: Ernst Peter en Rob in een mooi blauw XCESS-polo.

  Van rechtsboven naar linksonder:
 • Aan de kapstok hangt het motorpak van Ernst Peter. Want hij komt met mooi weer en files graag op de motor naar kantoor.
 • Achter Ernst Peter het schilderij ter gelegenheid van het bestaan van XCESS 10 jaar.
 • Naast het schilderij zie je Rob als koning tafelvoetbal. Rob heeft bij ons de voetbaltafel geïntroduceerd. Als hij achter de voetbaltafel staat, schieten de ballen alle kanten op.
 • Onder het motorpak het tennisracket van Rob want die is fanatiek tennisser in zijn vrije tijd. Hij speelt ook niet onverdienstelijk competitie.
 • De golftas is een hobby die ze gezamenlijk hebben. In plaats van een heisessie zijn ze graag samen op de Golfbaan te vinden.
 • In het raam alle DNN trophees die Ernst Peter heeft gekregen voor zijn waardevolle bijdrages aan het DNN Network.
 • Zonder golfbal geen golf. Dus bij het golfen hoort natuurlijk een mooie XCESS-golfbal.
 • Onze welbekende reminder aan het eind van de maand - PURE - Vergeet je niet om je uren in te vullen aan het einde van de maand. Net zoals in andere projectorganisaties ontkomen wij daar natuurlijk ook niet aan.
 • Een heerlijke taart waarmee alle collega's zijn verrast voor het 25-jarig bestaan tijdens Coronatijd.
 • Last but zeker not least "WAXBTW". Dan denk je WAXBTW, wat is dat??? Dat is dus echt XCESS-geschiedenis en staat voor Wat Alle Xcess'ers Behoren Te Weten. Een klein boekje in zakformaat met huishoudelijke regels, huisstijl en al van dat soort onmisbare zaken voor op de werkvloer.
 • Een leaflet "Word Microsoft Developer en haal je certificering in India." Ooit hebben wij een wervingstraject gehad voor nieuwe medewerkers met een opleidingstraject in India. Nieuwe medewerkers gingen dan naar India om daar hun Microsoft certificaten te gaan halen.
 • Het MS Teams scherm met de collega's die het schilderij mogelijk hebben gemaakt ;)
 • En de vogelvoedersilo in het raam. Want ook voor de vogeltjes wordt goed gezorgd.

Blij verrast

Ernst Peter en Rob: "Wat een fantastische verrassing: een op maat gemaakt schilderij waarin een oplettende kijker in de details veel van de historie van XCESS terug kan vinden. Wat een top cadeau, dat komt op een ereplaats op kantoor te hangen."

Ze blijven er nuchter onder. Zonder de vele opdrachtgevers en collega's met wie wij gewerkt hebben, was dit allemaal niet mogelijk geweest. En daarvoor zijn we iedereen zeer erkentelijk. Op naar de volgende 25 jaar!

Met dank aan Sander van Karikatuurcadeau.nl voor het mooie en treffende schilderij.