Lees meer over Microsoft Access in onze blogs en nieuws

TSconnect - Koppeling AFAS Projecten en Microsoft Teams

1356

Voor (project-)organisaties die werken met AFAS Software en Microsoft Teams, heeft XCESS een nieuwe, uiterst functionele koppeling ontwikkeld TSconnect. Met deze koppeling regel je centraal vanuit AFAS projecten de projectcommunicatie en meetings in Microsoft Teams en worden onder meer projectdocumenten gedeeld via SharePoint.

TSconnect - de standaard koppeling tussen AFAS Projecten en Microsoft Teams / SharePoint

TSconnect zorgt ervoor dat als je een AFAS Project en een AFAS projectteam aanmaakt, er direct voor dit project ook een Microsoft Teams en SharePoint site wordt aangemaakt, met dezelfde teamleden. Het beheer van het project en projectteam  wordt centraal vanuit AFAS Projecten aangestuurd op basis van templates.

Met het door jou bepaalde template, bepaalt TSconnect automatisch welke standaard kanalen, functionaliteiten en Teams-plugins beschikbaar worden gemaakt voor het projectteam in MS Teams. In het template kunnen bijvoorbeeld één of meer kanalen, Teams apps (bv. enquetes, planning, Wiki-app ), huisstijl en wat het team nog meer nodig heeft, worden gedefinieerd.

TSconnect - AFAS Projecten koppeling met MS Teams

Beheer je MS Teams via AFAS projecten

In AFAS Projecten beheer je jouw team. Je start met de samenstelling van je team in AFAS. Deze projectteamgegevens zet de koppeling door vanuit AFAS naar Microsoft Teams en SharePoint. Daarmee wordt de MS Teams site aangemaakt waarin teamleden kunnen chatten, documenten delen, vergaderen en wat er nog meer nodig is voor het team.

Ook het toevoegen, verwijderen of wijzigen van type teamleden (projectleider, teamlid) regel je centraal vanuit het AFAS project. TSconnect zorgt dat het team in AFAS en Teams gesynchroniseerd blijft. Ook afsluiten van het project in Teams regel je centraal vanuit AFAS.

Microsoft Teams Site op maat

Hartstikke handig is dat je met de koppeling bepaalt hoe je Microsoft Teams site eruit moet zien. De look & feel, welke bestanden je wilt delen, welke apps en documenten je beschikbaar maakt. De koppeling regelt het automatisch. En dat scheelt veel handmatig werk!

Opslag en delen documenten, ook met projectleden buiten de eigen organisatie

Per project wordt de opslag van gegevens via MS Teams geregeld, want Teams maakt op de achtergrond direct ook een SharePoint pagina aan voor centrale documentopslag voor het betreffende project en  het delen van documenten met de Teams projectleden. Hiermee kunnen ook documenten gedeeld worden met externe projectleden die geen toegang hebben tot jouw AFAS omgeving. Na afloop van het project wordt de MS Teams Site afgesloten maar zijn de documenten nog wel op MS SharePoint in te zien. Veilig en secure.

Voordelen TSconnect

  • Een project en projectteam in AFAS, betekent ook direct een Teams- en SharePoint site
  • Beheer projectteam gegevens centraal vanuit 1 punt, namelijk vanuit het AFAS project.
  • Teams site op maat direct aangestuurd vanuit de koppeling
  • SharePoint voor veilige opslag en delen van documenten

 

Benieuwd naar wat TSconnect voor jouw werk kan betekenen?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen mag natuurlijk ook via +31-33-433 51 51.