Lees meer over Microsoft Access in onze blogs en nieuws

Microsoft Access programmeur niet meer beschikbaar

6209

Pas kwam ik nog bij een klant met een urgent Microsoft Access probleem. Of liever gezegd, de klant had een probleem met het onderhoud op zijn Microsoft Access applicatie. Wat was namelijk het geval: " De programmeur die de afgelopen jaren het onderhoud van de Microsoft Acces applicatie voor zijn rekening nam, was opeens niet meer beschikbaar."

Plotseling is je Microsoft Access programmeur niet meer beschikbaar

Stel je voor: "Hij loopt onder de tram." Dat is natuurlijk niet iets wat daadwerkelijk gebeurt maar veel vaker komt het voor dat je ‘mannetje’ besluit het zelfstandigenbestaan onverwacht in te ruilen voor een vaste baan elders. Ook een wereldreis of een plotseling hoogoplopend conflict kunnen de oorzaak zijn van het feit dat je niet meer bij de broncode van je applicatie kunt.

Wat doe je als je Microsoft Access programmeur ineens niet meer beschikbaar is?

Bedrijfskritisch

In vrijwel alle gevallen blijkt de Microsoft Access applicatie in kwestie in de loop van de tijd een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering te zijn geworden. Ooit opgezet door die handige collega, zzp-er of stagiair die in een mum van tijd allerlei taken wist te automatiseren. En in de jaren daarna, is de applicatie uitgebouwd tot een systeem dat de werkwijze van de organisatie past als een oude jas. Helaas blijft vaak de juiste organisatorische inbedding achterwege, waarbij het regelen van de back-up, het maken van documentatie en kennisdeling slechts enkele voorbeelden zijn.

En dat gaat goed zolang het goed gaat

Repareer het dak als de zon schijnt

Herken je bovenstaande? En heb je enig idee hoe groot het probleem is als je Microsoft Access programmeur opeens wegvalt? Zorg dan dat je het onderhoud van je applicatie onderbrengt bij een betrouwbare partij met Microsoft Access programmeurs in dienst die nog lang niet met pensioen gaan. Zij kunnen over het algemeen eventuele acute problemen op korte termijn verhelpen en de applicatie weer aan de gang krijgen. Daarnaast kunnen zij voor de langere termijn voor gestructureerd en gegarandeerd onderhoud zorgen. Dat vereist een investering, maar je voorkomt er wel mee dat je business platligt als je programmeur plots niet meer beschikbaar is. Of het je dat waard is kun je alleen zelf bepalen.

Heb je hulp nodig bij je Microsoft Access applicatie? 

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen mag natuurlijk ook met Rob van der Gaag via + 33 - 433 51 51.