Lees meer over Microsoft Access in onze blogs en nieuws

Klantcase - Koppeling AFAS Payroll en Workday voor Saxo Bank

1094

BinckBank N.V. is in 2019 officieel  overgenomen door Saxo Bank. Dat betekent dat AFAS Software HRM vervangen wordt voor het internationale HRM-systeem Workday. In een interessant interview vertelt Caroline Lankveld, interim Payroll - HRM Consultant wat dat betekent voor de HR-medewerkers en de werkprocessen.

Koppeling Workday en AFAS Payroll voor Saxo Bank

AFAS Payroll en Workday gekoppeld

De BinckBank werkte met HRM en Payroll-software van AFAS. Met de overname door Saxo Bank wordt AFAS Software vervangen voor het internationale HRM systeem Workday. AFAS blijft het systeem voor payrolling van de Nederlandse medewerkers. Twee systemen bijhouden is inefficiënt. Je moet gegevens overtypen en een foutje is zo gemaakt. Daarom worden beide systemen gekoppeld met de standaard koppeling WDconnect.

Stabiliteit salarisbetaling fusie

Een fusie brengt vaak onzekerheden met zich mee voor de medewerkers. Dan is het belangrijk dat de salarisbetaling stabiel is. Daarom kiest Saxo Bank voor AFAS Payroll voor verloning van de Nederlandse medewerkers. Vanuit eigen ervaring is bekend dat AFAS een prima pakket is. En de HR-data staat vanuit het verleden toch ook al in AFAS.

Standaard WDconnect met alle basis HR en Payroll componenten

De standaard koppeling WDconnect met alle basis HR en Payroll-compenenten kan in korte tijd geïmplementeerd worden. Daarom start Saxo Bank met deze basis. Later wordt dit aangevuld met overuren en verzuimmeldingen. Dit is een uitbreiding op de standaard koppeling. Via de koppeling komt deze verzuimdata in AFAS Payroll, waardoor de Arbodienst hier ook de beschikking over heeft.

De koppeling zorgt voor rust en minder data entry

De grootste winst van WDconnect is dat de HR-medewerkers geen tijd meer kwijt zijn aan dubbel invoeren. Doordat dit geautomatiseerd is levert dit tijd op. Foutgevoeligheid is geëlimineerd en de medewerkers vergeten niets meer. Ook voor Payroll geldt dat handmatig invoeren van bankrekening en BSN-nummers niet meer nodig is. Dit gaat 1-op-1 via WDconnect. Een groot gemak voor de mensen binnen Saxo bank Nederland en ook internationaal.

Lees meer in de uitgebreide klantcase

Wil je meer weten over de ervaringen van de Saxo Bank met de koppeling WDconnect, lees dan het uitgebreide interview met Caroline Lankveld, interim Payroll - HRM Consultant.

Of ben je benieuwd naar wat WDconnect voor jouw werk kan betekenen?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen mag natuurlijk ook via +31-33-433 51 51.