Lees meer over Microsoft Access in onze blogs en nieuws

Hoe Stichting De Opbouw veel tijd gaat besparen met ADconnect

3328

Stichting De Opbouw is een landelijke stichting voor het verlenen van zorg. Met zo'n 5500 medewerkers verdeeld over 6 verschillende werkmaatschappijen. Het hoofdkantoor is gevestigd in 'De Galgenwaard', het stadion van FC Utrecht. AFAS Profit is het systeem voor HRM. Via Active Directory krijgen de 5500 medewerkers toegang tot het netwerk en applicaties.

Stadion Galgenwaard

Active Directory bijhouden 

Aanmaken en mutaties bijhouden van 5500 medewerkers in Active Directory (AD) kost veel tijd. Daarnaast is het belangrijk om ex-medewerkers direct te blokkeren bij het uit-dienst gaan. Belangrijke redenen om dit proces te automatiseren met ADconnect, dé koppeling tussen AFAS Profit en Active Directory.

Koppeling ADconnect

De HR manager maakt in-dienstmeldingen, uit-dienstmeldingen en mutaties aan in AFAS Profit. ADconnect voert dit automatisch door naar AD en vice-versa. De IT-afdeling hoeft niets handmatig over te typen.

Meer tijd en meer rust

Nieuwe medewerkers hebben op de eerste werkdag direct toegang tot het netwerk, mutaties zijn direct verwerkt en ex-medewerkers hebben na hun laatste werkdag geen toegang meer tot het netwerk. Kortom meer tijd voor andere werkzaamheden en geen zorgen over ongeoorloofde toegang tot het netwerk en de applicaties.

Voordelen koppeling ADconnect

  • Geen tijdverlies en fouten door overtypen gegevens
  • Nieuwe medewerkers op de eerste werkdag toegang tot het netwerk en applicaties
  • Mutaties direct beschikbaar in Active Directory
  • Geen achterstand meer voor IT-afdeling door automatische synchronisatie van gegevens
  • Meer veiligheid en controle door ex-medewerkers op einde-dienst-datum automatisch te blokkeren voor het netwerk en de applicaties

Geïnteresseerd? Neem dan contact op via onderstaand formulier!