Lees meer over Microsoft Access in onze blogs en nieuws

DOCK kiest ADconnect - koppeling (Azure) Active Directory

3183

Stichting DOCK is een welzijnsorganisatie die mensen helpt hun eigen leven en het leven van anderen te verbeteren. Stichting Dock is met meer dan 650 mensen en zo'n 1700 vrijwilligers en stagiaires actief in de Randstad. 

Active Directory (AD) altijd up-to-date

Stichting Dock is AFAS Profit gebruiker. De toegangsrechten tot applicaties zijn geregeld via Active Directory (AD). Belangrijk is dat medewerkers op hun eerste werkdag toegang hebben tot alle voor hen relevante applicaties. Bij uit-dienst moet hun account direct geblokkeerd worden in AD. Door de grote aantallen is dit een tijdrovende en onoverzichtelijke klus.

Vrijwilligersbijeenkomst

ADconnect koppelt AFAS Profit HRM en AD

De koppeling ADconnect automatiseert het hele proces van in-dienstmelding, mutaties en uit-dienstmelding tussen AFAS Profit HRM en AD. Vanuit Profit worden in AD accounts van nieuwe medewerkers automatisch aangemaakt, mutaties bijgewerkt en accounts van oud-medewerkers direct geblokkeerd. Gegevens overtypen in AD is hiermee verleden tijd. En AD is altijd automatisch up-to-date. Wel zo’n gerust idee.

Stagiairs en vrijwilligers

Stagiairs en vrijwilligers zijn bij DOCK niet als medewerker maar als persoon opgenomen in AFAS. Door een aanpassing in de koppeling zijn de toegangsrechten via AD ook voor hen automatisch geregeld. Zo hebben stagiairs en vrijwilligers toch toegang tot de juiste systemen en applicaties. Dat scheelt heel veel administratief werk en daarmee tijd.

Voordelen ADconnect

  • Geen tijdverlies en fouten door overtypen gegevens
  • Nieuwe medewerkers hebben op hun  eerste werkdag toegang tot het netwerk en applicaties
  • Mutaties direct beschikbaar in Active Directory
  • Geen achterstand meer voor IT-afdeling door automatische synchronisatie van gegevens
  • Meer veiligheid en controle door accounts van ex-medewerkers op einde-dienst-datum automatisch te blokkeren voor het netwerk en de applicaties

Benieuwd naar de voordelen van de koppeling AFAS Profit met Active Directory?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen mag natuurlijk ook via +31-33-433 51 51.