Bekijk de projecten voor onze klanten

 

Microsoft Access: Upgrade en standaardisatie ERP platform

9807

Uitdaging:

Een verouderde ERP applicatie met Microsoft Access

Onze klant is voor haar bedrijfsprocessen afhankelijk van een ERP applicatie die is gebouwd met Microsoft Access en SQL Server. Dit ERP is sterk verouderd. Ook zijn er verschillende versies van Microsoft Access in gebruik. Hierdoor is een koppeling voor managementrapportages, standaardisatie en kwaliteitsborging niet mogelijk. Verder is onderhoud een probleem omdat er geen Access kennis meer beschikbaar is.

Aanpak:

Technische audit en plan voor verbetering

Het ERP systeem is de basis voor de bedrijfsvoering. Van CRM tot productie aansturing, orders, offertes, productieplanning en facturatie, alles verloopt via het systeem. Onze eerste actie is de applicatie technisch beoordelen door het uitvoeren van een technische audit. Met de uitkomst van deze audit maken we een plan voor verbetering en aanvulling van de functionaliteit en voor de migratie naar een uniforme up-to-date versie.

Vernieuwing van het ERP in fases

Om een betrouwbaar resultaat te garanderen voeren we de modernisering van het ERP-platform in fases uit. Eerst migreren we de data naar de laatste versie van Microsoft Access en SQL Server. Vervolgens ontwikkelen we nieuwe functionaliteiten. Om de continuïteit en onderhoudbaarheid te waarborgen wordt alles netjes gedocumenteerd.

Resultaat:

Continuïteit van de applicatie 

Dankzij de upgrade en de documentatie kan het onderhoud van het ERP nu bij een externe partij worden uitbesteed. Hiermee is onze klant verzekerd van de continuïteit van het bedrijfskritische ERP. 

Bedrijfsprocessen optimaliseren 

Inmiddels werken ook alle internationale vestigingen met dezelfde versie van Microsoft Access en SQL Server. Hiermee zijn alle data gestandaardiseerd waardoor vergelijken van de onderlinge overeenkomsten en verschillen een stuk eenvoudiger is. Een vraag als: "Waarom is het werk bij de ene vestiging een stuk sneller en efficiënter dan bij de andere vestiging?", is zo sneller en makkelijker beantwoord.

Kwaliteitsborging en verbetering

Door het uniform meten van de kwaliteit, wordt het productieproces geoptimaliseerd wat leidt tot verbetering van het product. En uiteindelijk tot tevreden klanten en verhoging van de omzet.

Gebruiksvriendelijk online platform 

In de toekomst komen er nog meer webapplicaties, mobiele interface toepassingen en BI! De gebruiker heeft alle data makkelijk bij de hand voor de uitvoering van zijn dagelijkse werkzaamheden.

 

Wil je ook je Microsoft Access applicatie vernieuwen?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen mag natuurlijk ook via +31-33-433 51 51.