Blijf op de hoogte over onze AFAS koppelingen, Add-Ons en integraties

Woonzorg Flevoland kiest koppeling ADconnect - (Azure) AD met AFAS HRM

653

Woonzorg Flevoland is een organisatie voor thuiszorg, zorg en welzijn in Lelystad en Almere met rond de 1000 medewerkers. Toegang tot het bedrijfsnetwerk, de applicaties en mailboxen is geregeld via Active Directory. Om dit proces te automatiseren besluit de zorgorganisatie om Active Directory te koppelen met AFAS HRM. En dat kan uitstekende met ADconnect, onze automatische koppeling tussen AFAS HRM en (Azure) Active Directory. Zeker ook voor zorginstanties uitermate geschikt.

Thuiszorgmedewerker helpt bejaarde

Active Directory koppeling met AFAS HRM voor de zorg

De koppeling tussen AFAS HRM en Active Directory (AD) regelt automatisch dat het aanmaken van nieuwe medewerkers, wijzigingen en uitdienst-meldingen in AD vlot en correct verlopen. Hierdoor is het beheer van je netwerk een stuk overzichtelijker wat de veiligheid van je systemen ten goede komt. Want oud-medewerkers hebben automatisch geen toegang meer tot je bedrijfsnetwerk en applicaties. En nieuwe zorgmedewerkers kunnen op hun eerste werkdag direct aan de slag.

Single Sign On, ONS authenticatie, AFAS InSite

Voor standaardgroepen heeft elke organisatie zo zijn eigen AD-inrichting. Onze koppeling ADconnect kun je per installatie aanpassen aan de organisatie. Dat betekent dat je AD-inrichting volledig aansluit bij de werkprocessen van je bedrijf. Via Single Sign On hebben de medewerkers toegang tot het ONS medewerkerportaal en AFAS InSite. 

Op de eerste werkdag direct aan het werk

Nieuwe medewerkers worden automatisch vanuit AFAS HRM aangemaakt in AD zodat ze op hun eerste werkdag direct toegang hebben tot de essentiële applicaties, het bedrijfsnetwerk, e-mail en documenten. Dit gebeurt zonder tussenkomst van IT. Mailtjes van HRM naar IT zijn met de koppeling verleden tijd net zoals achterstand in verwerking hiervan.

Up-to-date contactgegevens zorgmedewerkers

Voor bestaande medewerkers geldt dat het wisselen van werklocatie, functie en contactgegevens automatisch bijgewerkt worden zodat nooit meer hoeft te zoeken naar de juiste telefoonnummers, mobiele nummers of locaties.

Maximale controle over toegang tot netwerk en applicaties

Door direct een einddatum in te stellen voor het account in Active Directory minimaliseer je het risico dat een oud-medewerker nog toegang heeft tot je netwerk en applicaties.

Specifiek proces AD voor vrijwilligers

Voor de vrijwilligers is een apart proces ingericht vanuit AFAS HRM naar AD. Ze worden wel aangemaakt voor het inloggen in AD maar krijgen geen mailbox.

Voordelen koppeling Active Directory met AFAS Software voor Woonzorg Flevoland

  • Ook koppeling met ONS medewerkerportaal
  • SSO inlog voor AFAS InSite en ONS medewerkerportaal
  • Flexibele inrichting AD voor specifiek proces voor vrijwilligers in Active Directory

Benieuwd naar de voordelen van de koppeling AFAS Profit met Active Directory? Ook voor de zorg uitermate geschikt.

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen mag natuurlijk ook via +31-33-433 51 51.