Blijf op de hoogte over onze AFAS koppelingen, Add-Ons en integraties

Verzekeraar kiest voor koppeling ADconnect met TOPdesk voor Profit

868

SAA verzekeringen gebruikt AFAS Profit HRM voor de HRM processen. Servicemanagement wordt geregeld via TOPdesk. Via Active Directory (AD) hebben de medewerkers toegang tot het netwerk en applicaties. Met meer dan 500 medewerkers is dat een arbeidsintensief en onoverzichtelijk proces. Een koppeling tussen de systemen lost dat op.

Gebruiker ADconnect Active Directory AFAS Profit TOPdesk

AFAS Profit HRM en Active Directory en TOPdesk in één koppeling

Meer dan 500 medewerkers betekent veel mutaties. Onze koppeling ADconnect koppelt AFAS Profit HRM automatisch met AD. Bij het registreren van een nieuwe medewerker in AFAS Profit HRM maakt de koppeling automatisch de nieuwe medewerker aan in Active Directory/Exchange. Tegelijkertijd wordt er in een parallel proces ook een ticket in TOPdesk aangemaakt om de facilitaire zaken te regelen. Met als resultaat een overzichtelijk en betrouwbaar werkproces.

AFAS Profit is bronbestand

Door AFAS Profit als bronbestand te gebruiken, houden de HRM-medewerkers op één plaats de gegevens bij. Nu is alles bij de 1e invoer geregeld in plaats van 3 keer gegevens invoeren zoals eerder gebeurde. Met de aanmelding in Profit verloopt het hele proces in AD en TOPdesk verder automatisch. Dat maakt het hele proces van in-dienst, mutaties en uit-dienst meldingen van nieuwe medewerkers in AD en TOPdesk eenvoudig en snel. Waardoor er meer tijd en minder administratie is voor de HRM en ICT medewerkers.

Koppeling ADconnect voor AFAS Profit HRM

Met onze koppeling ADconnect koppel je AFAS Profit HRM met Active Directory. Dat betekent dat je met de aanmelding van een nieuwe medewerker in AFAS Profit HRM ook gelijk een account in AD aanmaakt. Hierdoor kan je medewerker direct aan de slag omdat hij toegang heeft tot de applicaties. Bij uit-dienst zijn de oud-medewerkers automatisch geblokkeerd voor AD. Mutaties zijn gesynchroniseerd. En je hebt de mogelijkheid om te koppelen met TOPdesk en via PowerShell scripts.

Voordelen ADconnect

  • Mogelijkheid tot koppelen met TOPdesk en via PowerShell scripts
  • Nieuwe medewerkers hebben op hun  eerste werkdag toegang tot het netwerk en applicaties
  • Mutaties direct beschikbaar
  • Geen achterstand meer voor IT-afdeling door automatische synchronisatie van gegevens
  • Meer veiligheid en controle door accounts van ex-medewerkers op einde-dienst-datum automatisch te blokkeren voor het netwerk en de applicaties

Benieuwd naar de voordelen van de koppeling AFAS Profit met Active Directory en TOPdesk?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen mag natuurlijk ook via +31-33-433 51 51.