Blijf op de hoogte over onze AFAS koppelingen, Add-Ons en integraties

TSN kiest voor koppeling ADconnect - Active Directory en Profit van XCESS

975

TSN Thuiszorg is met 54 locaties en meer dan 1800 medewerkers een van de grootste zorginstellingen van ons land. TSN organiseert de thuiszorg met behulp van kleine zelfstandige teams in de buurt. Een van de voorwaarden om de juiste zorg te kunnen leveren, is dat de medewerkers snel toegang hebben tot de goede applicaties. Daarvoor wordt de koppeling ADconnect ingezet die AFAS Profit HRM automatisch met Active Directory koppelt. 

Zorgmedewerkers direct toegang tot applicaties

De zorgapplicaties zijn toegankelijk via (Azure) Active Directory (AD). Door AD te koppelen met Profit HRM worden de medewerkers automatisch aangemaakt in AD zodat ze automatisch toegang hebben tot de juiste applicaties. Tijdens hun werk hebben de verpleegkundigen en verzorgenden een tablet dat is voorzien van diverse zorgapps. Zo is er altijd toegang tot de cliënt-informatie en kan er gerichter ingespeeld worden op de zorgvraag. De dossiers worden direct bijgewerkt. En informatie delen en communicatie met collega's of andere zorginstellingen is nu een stuk eenvoudiger.

Oudere met rollator

IT beheer eenvoudiger en overzichtelijker

De koppeling ADconnect maakt het IT-beheer beter overzichtelijk en minder arbeidsintensief. HR meldt een nieuwe zorgmedewerker aan in AFAS Profit HRM. Hierdoor wordt de zorgmedewerker automatisch aangemaakt in Active Directory waardoor deze zonder tussenkomst van de IT-afdeling direct toegang heeft tot de juiste applicaties. Ook mutaties en uit-dienst-meldingen worden automatisch verwerkt. Hierdoor loopt TSN niet het risico dat oud-medewerkers nog ongeoorloofd toegang hebben tot de applicaties en dus cliëntgegevens. 

Koppeling Ivanti en ADconnect

TSN gebruikt Ivanti voor het IT Management. In het RES portal vullen geautoriseerde medewerkers formulieren in waarmee Ivanti taken opstart. Met ADConnect wordt ook deze handmatige stap uit het proces gehaald en worden de Ivanti taken direct vanuit de koppeling aangestuurd. Dit geeft zowel TSN als de IT leverancier van TSN (CGI) de flexibiliteit om de HR processen verder te automatiseren waarbij remote toegang en autorisaties door Ivanti geregeld kunnen worden.

IT-kosten verlagen en efficiëncy verhogen

In september 2016 is gestart met een digitale transformatie. Reden hiervoor was de vermindering van de IT-kosten en de steeds complexere vraag aan thuiszorg vanuit de markt. Een efficiënter proces en nieuwe systemen zorgen ervoor dat TSN beter kan inspelen op deze uitdagingen.

Digitale transformatie

Onderdeel van de vernieuwing is de inzet van oa de software van AFAS. De IT-processen worden volledig geïntegreerd en de risico's geminimaliseerd. De koppeling ADconnect is een mooie aanvulling hierop.

Voordelen ADconnect

  • Geen tijdverlies en fouten door overtypen gegevens
  • Nieuwe medewerkers hebben op hun  eerste werkdag toegang tot het netwerk en applicaties
  • Mutaties direct beschikbaar in Active Directory
  • Geen achterstand meer voor IT-afdeling door automatische synchronisatie van gegevens
  • Meer veiligheid en controle door accounts van ex-medewerkers op einde-dienst-datum automatisch te blokkeren voor het netwerk en de applicaties

Benieuwd naar de voordelen van de koppeling AFAS Profit met Active Directory?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen mag natuurlijk ook via +31-33-433 51 51.