Blijf op de hoogte over onze AFAS koppelingen, Add-Ons en integraties

Nieuwe collega's bij XCESS

1128

Make IT Work is een uniek omscholingstraject op hbo-niveau met baangarantie in de IT. In vijf maanden wordt je omgeschoold tot IT’er en daarna ga je aan de slag bij een bedrijf. Dit leertraject bestaat al sinds 2015. Ook XCESS is één van de deelnemende werkgevers waar je als Make IT Work-student in dienst kunt komen.

In gesprek met Serge van der Ven, begeleider van nieuwe collega’s via het Make IT Work – traject.

Bij XCESS hebben jullie ook collega’s via Make IT Work. Hoe werkt dit?

Serge: Als de Make IT Work’ers bij ons komen, hebben ze al een opleiding van 5 maanden tot software developer gedaan bij Make IT Work (Hogeschool van Amsterdam). Dat is een best pittige opleiding want in korte tijd worden er heel veel onderwerpen behandeld en getoetst. Als ze bij ons op de werkvloer komen, dan hebben ze weliswaar een goede basis in software ontwikkeling met kennis van ontwerp, implementatie en testen, maar doen wij daar een schepje bovenop met Microsoft .NET API ontwikkeling en Angular front-end ontwikkeling. Daarbij krijgen ze zo veel mogelijk persoonlijke begeleiding. Ze zijn minimaal twee dagen in de week op kantoor,starten met kleine projecten en bouwen dat in zes maanden uit naar samenwerken in grotere projecten in ons ontwikkelteam.

Wat is jouw ervaring?

Serge: Dit traject heeft mij positief verrast. Het heeft geleid tot een paar hele waardevolle medewerkers. En niet alleen qua kennis, maar ook in diversiteit van ons team. Juist omdat er mensen binnenkomen met hele andere achtergronden, zorgen die voor een verrijking van ons team.

Gevarieerde Teams

Serge: Wij letten bij ons team goed op de samenstelling. Dat gaat onder andere om verschillende achtergronden en om ervaringsniveaus zoals junior/medior/senior software developer. Zodat zij elkaar kunnen helpen en versterken in het werk. Vanuit Make IT Work hebben we nu teamleden met een achtergrond als predikant, docent Engels en Communicatie & Psychologie.
Bij elke nieuwe ronde van het Make IT Work traject kijken wij bij potentiële kandidaten, niet alleen naar hun intrinsieke motivatie om de IT sector in te gaan, hun capaciteiten en hun verwachtingen, maar ook naar de potentiële aanvulling die ze in ons team zouden kunnen vervullen.

Even nog wat anders. Gezamenlijke gezellige momenten, hoe zit dat?

Serge: Wat bedoel je precies? Iets over onze personeelsuitjes? Ik ben een echt gezelligheidsdier. En als het om de personeelsuitjes gaat, dan vind ik alles eigenlijk wel tof. Of we nu in Dafjes rijden, naar Antwerpen of Eindhoven gaan of in Rotterdam met snelle boten door de haven racen. Mij doe je altijd een plezier met samen iets doen. Gewoon met elkaar lunchen, borrelen of gewoon een praatje maken. Met elkaar zijn; daar gaat het toch om!

Wil jij ook aan de slag bij XCESS?

Lijkt het jou leuk om onderdeel te zijn van ons development team? Neem dan contact op met Serge van der Ven via +31 33 433 51 51