Blijf op de hoogte over onze AFAS koppelingen, Add-Ons en integraties

Nieuw in koppeling AFAS Profit en Active Directory

366

ADconnect - koppeling voor instroom, doorstroom en uitstroom van AFAS Profit HRM naar (Azure) Active Directory

Als je gebruik maakt van ADconnect, dan weet je dat je hiermee altijd een actuele (Azure) Active Directory hebt. Omdat je vanuit AFAS HRM eenvoudig de rechten en toegang van applicaties en netwerk regelt voor je medewerkers in AD. Maar wist je dat er nu ook nieuwe functionaliteit is toegevoegd aan ADconnect? In dit artikel lees je meer over deze handige toevoegingen.

Vervangende medewerker bij ziekte of vakantie rechten toewijzen

Is een medewerker (langdurig) ziek, zwangerschapsverlof of met vakantie. Dan wijs je in AFAS HRM een vervangende medewerker toe waarmee je de benodigde rechten automatisch toekent. De vervanger kan direct aan de slag. Bovendien is het intrekken van rechten na afloop van de vervanging ook automatisch geregeld. Super handig.

Dubbele dienstverbanden en rechten in AD

In de zorgsector werken veel medewerkers met dubbele functies. Denk aan een helpende die ook stagiair is. Die medewerkers hebben toegang nodig tot verschillende applicaties en systemen. Met ADconnect zorg je ervoor dat je medewerker per functie toegang krijgt tot de juiste systemen en applicaties. Als de medewerker uit dienst gaat, wordt de uit dienst melding ook automatisch geregeld. Zo vergeet je nooit meer een uit dienst melding en bespaar je onnodige licenties.

Mailbox bij uit dienst wordt automatisch een shared mailbox

Gaat  een medewerker uit dienst, dan wordt de mailbox automatisch omgezet naar een shared mailbox, inclusief auto-reply. Hierdoor kun je de mailbox langer dan 30 dagen aanhouden en mis je na 30 dagen ook geen belangrijke mails. Ook dit regelt ADconnect automatisch voor jou.

Voordelen ADconnect

  1. Automatisering van rechten en toegang: Een veilig en automatisch proces zonder dat je AD handmatig moet bijwerken.
  2. Toewijzen van vervangende rechten: Handig want bij ziekte of vakantie kan het werk gewoon doorgaan.
  3. Shared mailboxen incl auto-reply bij uit-dienst: Langer dan 30 dagen toegang tot de mailbox.

Benieuwd naar wat ADconnect voor jouw werk kan betekenen?

Met ADconnect wordt het beheren van rechten en toegang van je medewerkers in AD vanuit AFAS HRM nog makkelijker. Wil je meer weten over deze handige functionaliteit? Neem dan contact op via het contactformulier op XCESS.nl. Bellen mag natuurlijk ook via +31 33 433 51 51

Of lees meer over de koppeling van AFAS Profit HRM en Active Directory op onze pagina ADconnect.