Blijf op de hoogte over onze AFAS koppelingen, Add-Ons en integraties

Ken jij ADconnect voor monitoring van Office 365 licenties al?

488

ADconnect - de koppeling voor instroom, doorstroom en uitstroom van AFAS HRM naar (Azure) Active Directory

ADconnect is de koppeling tussen AFAS HRM en Microsoft (Azure) Active Directory waarmee je instroom, doorstroom en uitstroom automatiseert in Active Directory AD. Zo regel je vanuit AFAS Software automatisch rechten en toegang tot je netwerk en applicaties. En ben je verzekerd van een veilig en efficiënt proces voor AD.

Direct overzicht Office 365 licenties binnen AFAS InSite

We zien steeds meer dat onze opdrachtgevers Microsoft Active Directory migreren naar Microsoft Azure Active Directory. De migratie naar de cloud geeft extra uitbreidingsmogelijkheden voor ADconnect. Een mooi voorbeeld daarvan is de praktische InSite monitoringpagina voor onder andere het beheer van je Office 365 licenties.

monitoring licentiestatus met ADconnect

Voorspelling verloop licenties met de licentie-prognose

Met de licentie-prognose zie je voor komende periode het verloop van de licenties. Een voorbeeld: Je hebt op dit moment 500 Office 365 licenties. Je weet dat volgende maand 10 medewerkers in dienst komen en 20 medewerkers uit dienst gaan.” Dan weet je dat je met je licenties goed zit want je ziet dat je 10 licenties over hebt. Zo houd je de licentiekosten strak in de hand.

Licentie prognose binnen InSite met ADconnect

ADconnect monitoring pagina en licentie-status

Koppel je een medewerker aan een licentie dan zie je met de licentiestatus direct hoeveel MS licenties in gebruik zijn. Dus je weet direct of het maximaal aantal gebruikers voor AD is bereikt. En of je moet opschalen. Zo beheer je een stuk makkelijker en sneller de MS licenties voor AD.

Voordelen ADconnect monitoring

  • Weet precies hoeveel Office 365 licenties voor AD je in gebruik hebt. Heb je het maximaal aantal gebruikers al bereikt en hoe ziet dat er over 2 maanden uit?
  • Weet wanneer je moet opschalen. Zodat je voldoende AD-licenties hebt om ook je nieuwe medewerkers toegang te geven voor AD en dus je netwerk en applicaties.
  • Weet of je een overschot hebt. Waardoor je kunt afschalen en kosten kunt besparen.

Benieuwd naar de voordelen van ADconnect voor jouw organisatie? Download dan nu de Productbrochure ADconnect!

Download productbrochure ADconnect