Bekijk de AFAS projecten voor onze klanten

Koppeling AFAS Profit en Active Directory in de zorg

5093

Inwoners in het werkgebied van Stimenz kunnen vertrouwen op de inzet en betrokkenheid van alle medewerkers en vrijwilligers. Samen maken ze werk van het vergroten van welbevinden, burger- en buurtkracht.

Stimenz is AFAS Profit gebruiker. Toegang tot het bedrijfsnetwerk en de applicaties is geregeld via Active Directory (AD).

Snelle verwerking van vrijwilliger- en personeelsmutaties van zorgmedewerkers

Stimenz wil dat personeelsmutaties zoals in-dienst-meldingen, uit-dienst-meldingen en functiewijzigingen snel en accuraat worden doorgevoerd. Ook is het van het allergrootste belang dat bij uitdiensttreding de ex-medewerker geen toegang meer heeft tot het netwerk en de bedrijfsapplicaties zoals het cliëntregistratiesysteem (Regas) en het personeelsadministratiesysteem (AFAS). 

Daarom wordt de koppeling ADconnect ingezet. Hiermee worden mutaties automatisch doorgevoerd en is de toegang tot persoonsgegevens direct geblokkeerd. Met de koppeling voldoet Stimenz ook gelijk aan de AVG-wetgeving.

Efficiënt werken met de koppeling AFAS - Active Directory in de Zorg

Om tijd te besparen en de veiligheid te vergroten gaf Adrie Goldsmid, IT-consulent bij Stimenz, ons de opdracht om dit proces te automatiseren met de standaard koppeling ADconnect. Deze koppeling tussen AFAS en Active Directory bespaart veel tijd en voorkomt dubbel werk omdat gegevens overtypen niet meer nodig is. Dit betekent nooit meer een achterstand in AD.

Hoe werkt ADconnect?

ADconnect kan flexibel worden ingericht. De koppeling automatiseert het hele proces van in dienst, uit dienst en mutaties bijwerken. Gegevens worden gesynchroniseerd in twee richtingen: Gegevens vanuit AFAS richting AD en omgekeerd.

ADconnect ondersteunt de volgende processen:

  • Nieuwe medewerker in dienst
  • Wijziging contactgegevens zoals functie, afdeling, telefoonnummer, dienstverband, afdeling, manager etc.
  • Uit dienst, bij einde dienstverband medewerker

Snel, veilig en AVG-proof

Zorgmedewerkers hebben met de koppeling ADconnect snel, veilig en gecontroleerd toegang tot het bedrijfsnetwerk en applicaties. Bij beëindiging van het dienstverband wordt de toegang automatisch geblokkeerd. Bovendien wordt er direct een out-of-office melding aangemaakt en het e-mail adres verwijderd uit de Global Adress List. Veilig toegang tot bedrijfsapplicaties is hierdoor gegarandeerd. 

Tevreden over Koppeling AFAS Profit en Active Directory

Stimenz is tevreden over de koppeling AFAS Profit met Active Directory. Adrie Goldsmid (Stimenz) zegt hierover: “Mutaties worden zonder tussenkomst van personen in beide systemen snel en accuraat verwerkt. De koppeling door ADconnect is een uitkomst. Wij besparen zo veel tijd. Onze nieuwe zorgmedewerkers en vrijwilligers kunnen vlug aan de slag omdat toegang tot het netwerk en applicaties snel is gerealiseerd. En héél belangrijk is ook dat accounts van medewerkers die uit dienst gaan automatisch worden geblokkeerd tot toegang op de Stimenz-werkomgeving. Dat geeft een gerust gevoel.”

Wil je ook profiteren van de voordelen van ADconnect?

Vul dan onderstaand formulier in. Wij helpen je graag bij het betrouwbaar koppelen van AFAS Profit en externe systemen. 

 

Op onze pagina ADconnect in de zorg vind je meer informatie over de koppeling AFAS Profit met (Azure) Active Directory in de gezondheidszorg.