Bekijk de AFAS projecten voor onze klanten

Koppeling AFAS Profit - Active Directory

8202

Voorheen gegevens bijhouden in 2 systemen

Organisaties met veel medewerkers of met veel mutaties in het personeelsbestand, zijn veel tijd kwijt met het aanmaken en up-to-date houden van medewerker- en gebruikergegevens in zowel het Profit HRM systeem als het netwerk toegangsautorisatie systeem Active Directory.

Daarnaast loopt de IT-afdeling vaak achter de feiten aan. Collega's komen dan met een vraag zoals:  “Kun je voor de nieuwe medewerker die morgenochtend op de stoep nog even toegangsrechten aanmaken voor de noodzakelijke Office applicaties”.

En weet jij hoe vaak het voorkomt dat een gebruiker al lang uit dienst is, terwijl zijn inlog op het netwerk nog actief is?

Ook het handmatig overnemen van medewerker- afdeling- en contactgegevens vormt nog eens een groot risico op invoer fouten.

Efficiënt werken met de koppeling AFAS Profit - Active Directory (ADconnect)

Daarom hebben onze klanten gekozen voor ADconnect, een koppeling tussen AFAS Profit en Active Directory. De koppeling voorkomt dubbel werk en bespaart op tijd en kosten. Er is minder kans op fouten waardoor de gegevens betrouwbaar zijn. Het resultaat is een bijzonder efficiënt werkproces.

ADconnect automatiseert het hele proces van Active Directory in-dienst, uit-dienst en mutaties bijwerken in Active Directory (AD). De koppeling werkt in twee richtingen: Er kunnen zowel gegevens vanuit Profit richting AD verwerkt worden als van AD naar Profit.

ADconnect ondersteunt de volgende 3 processen:

  • In dienst bij een nieuwe medewerker
  • Wijziging dienstverband of contactgegevens bij wijziging functie, afdeling, manager, telefoonnummer etc.
  • Uit dienst, bij einde dienstverband medewerker

Snel en veilig toegang tot de IT-systemen

Veel applicaties en systemen maken gebruik van AD voor netwerk toegangverlening en authenticatie aan gebruikers. Een nieuwe medewerker in Profit wordt ook automatisch aangemaakt in AD. Wijzigingen bij de medewerker (afdeling, telefoonnummer etc. ) worden synchroon gehouden met AD. Dit geldt ook bij uitdiensttreding van de medewerker, dan is toegang tot de systemen automatisch geblokkeerd. 

Wie maken er gebruik van de AD koppeling?

Een aantal van onze klanten die ADconnect al inzet voor hun bedrijfsproces zijn oa Mourik, Moore Stephens, Veiligheidsregio Fryslân, Stichting Kinderopvang Amersfoort, Stimenz organisatie voor zorg en welzijn, IrisZorg.

Techniek

De  techniek die ingezet wordt voor ADconnect, is de XCESS ConneXtor, een platform waarmee wij betrouwbare en toekomst-vaste koppelingen met Profit en andere applicaties realiseren. Een platform opgebouwd uit modules en plugins waarmee een koppeling wordt ingericht en geconfigureerd in plaats van ‘hard geprogrammeerd’. De ConneXtor heeft onder meer standaard plugins voor e-learning applicaties Moodle en Adobe, Oracle, PeopleSoft, Microsoft Navision en CRM, SAP, PeopleXS, RostarCas en meer.

Wil je ook profiteren van de voordelen van ADconnect?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen mag natuurlijk ook via +31-33-433 51 51.