Lees onze blogs over AFAS koppelingen

XSite: klantspecifieke toepassingen binnen InSite of OutSite

4511

Bijvoorbeeld complexe voorcalculaties, ingewikkelde planningsvraagstukken of langlopende begrotingstrajecten. Vaak zo specifiek dat je standaard ERP softwaresysteem dit niet volledig ondersteunt in functionaliteit. Uiteraard kun je het grootste gedeelte van je bedrijfsvoering met je ERP invullen, maar net dat specifieke proces niet. 

Je eigen ERP leverancier

Natuurlijk kun je jouw ERP leverancier vragen de gewenste functionaliteit voor jou te realiseren. Mogelijk dat er ook veel andere organisaties op deze functionaliteit zitten te wachten en dat daarmee de potentie zodanig groot is, dat je leverancier het oppakt.

Excel of Access

Een andere mogelijkheid is om de functionaliteit ‘zelf’ te bouwen met bijvoorbeeld Excel of Access. Nadeel hiervan is dat het niet vanzelfsprekend gekoppeld is met je ERP pakket en dat het veelal een losstaande en aparte oplossing betekent. Je hebt per slot van rekening niet voor niets een geïntegreerd ERP pakket gekozen.

Applicatie naast je ERP

Of je neemt een gespecialiseerd standaard pakket in gebruik, die de gevraagde functionaliteit wel biedt. Ook dan weer heb je te maken met een losse, vaak niet gekoppelde applicatie naast je generieke ERP.

XSite: Klantspecifieke toepassingen binnen Insite of Outsite

Wat is het handigst?

De mooiste oplossing biedt én de specifiek door jou gewenste functionaliteit én is geïntegreerd met jouw standaard ERP. Geïntegreerd in die zin dat het voor de eindgebruiker één en dezelfde applicatie lijkt - dus een prettige samenhangende gebruikerservaring - als ook in de zin dat er gebruik gemaakt wordt van de gegevens uit je ERP of dat de gegevens juist direct worden opgeslagen in je ERP voor eventueel verder gebruik.

Geïntegreerde maatwerk oplossing

Omdat wij dit vaker tegenkomen bij onze klanten hebben wij hiervoor een oplossing ontwikkeld: XSite. Met het XSite platform heb je precies die functionaliteit die je nodig hebt -> volledig geïntegreerd binnen AFAS InSite en/of OutSite -> waarbij XSite tegelijkertijd gebruik maakt van de benodigde gegevens uit AFAS en/of deze juist opslaat in AFAS.

Wat is de kracht van XSite

  • Klant-specifieke oplossingen volledig geïntegreerd met InSite of OutSite
  • State-of-the art web technologie
  • Dezelfde ‘look & feel’ als jouw InSite of OutSite omgeving, een prettige user experience
  • Maak optimaal gebruik van de gegevens uit AFAS
  • Geen losse applicaties en dus geen dubbele invoer van gegevens
  • Breidt de mogelijkheden van jouw ERP verder uit
  • Een blijvend werkende oplossing, ook bij nieuwe versies van AFAS of Profit connectoren

Wat kun je met XSite?

Voor een aantal van onze klanten hebben wij al toepassingen ontwikkeld met het XSite platform. Waar kun je dan aan denken?

Webportaal voor urenregistratie, documenten en overzichten uit het ERP

Een webportaal voor urenregistratie voor de supermarkten en franchisenemers van een groot administratie kantoor in de retail branche. De betreffende organisaties hebben zelf geen toegang tot het ERP van het administratiekantoor. Zonder tussenkomst van de medewerkers van het administratiekantoor worden zowel de uren in de juiste administratie verwerkt in het ERP en kunnen gelijktijdige documenten en overzichten uit het ERP in de vorm van self service worden opgevraagd door de gebruikers.

Project- en medewerker-begrotingsapplicatie

Een nationaal kennisinstituut in de jeugdzorg had behoefte aan een gedetailleerd en uitgebreide project- en medewerker-begrotingsapplicatie. De noodzakelijke (stam) gegevens waren al grotendeels beschikbaar in AFAS Profit. Een overzichtelijke presentatie en eenvoudige gebruiksvriendelijke manier van aanmaken van nieuwe begroting was gewenst. XSite heeft deze toepassing mogelijk gemaakt, volledig geïntegreerd binnen Insite

Versnelling van real-time planning, projecten en budgetten

Een groot marketing bureau zocht een oplossing voor hun real-time plannings- en projectvraagstukken. Zowel het aanmaken van projecten als inzage in budgetten diende geoptimaliseerd en versneld te worden. Een XSite oplossing binnen InSite biedt zowel de projectleiders als –medewerkers veel meer real-time inzicht op basis van actuele gegevens uit AFAS Profit.

Ben je benieuwd wat XSite - AFAS InSite en OutSite add-ons voor jou kan betekenen?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen mag natuurlijk ook via +31-33-433 51 51, Joris Smit.