Lees onze blogs over AFAS koppelingen

Transformeer je IT-proces met de koppeling AFAS HRM en AD

84

Ben jij ooit uren bezig geweest met het handmatig aanmaken, muteren en uit dienst melden van gebruikersaccounts in (Azure) Active Directory? Of heb je wel eens beveiligingslekken gevonden omdat je niet op tijd de juiste rechten en autorisaties instelde? Het is tijd om afscheid te nemen van deze frustrerende taken en je te richten op wat echt belangrijk is als IT manager of IT beheerder.

Koppeling met de HRM Software van AFAS en (Azure) Active Directory 

Stel je voor: je HR afdeling maakt een nieuwe medewerker aan in AFAS HRM en vervolgens wordt er automatisch een gebruikersaccount aangemaakt in Active Directory (AD). Dat kan met een koppeling tussen AFAS HRM en (Azure) Active Directory.

Azure Active Directory (AD) altijd actueel

De rechten en autorisaties worden direct op de juiste manier ingesteld. Daarnaast worden mutaties en uit dienst meldingen ook automatisch doorgevoerd, zodat je zeker weet dat de informatie in AD up-to-date is.

Minder beheerlast, geen beveiligingslekken

Dit bespaart je niet alleen uren werk, maar zorgt ook voor een verminderde beheerlast en meer tijd voor strategische taken. Bovendien heb je geen kans meer op beveiligingslekken omdat de informatie altijd op de juiste manier wordt verwerkt.

Werkprocessen optimaliseren

Met een koppeling van AFAS HRM en AD bespaar je niet alleen tijd, maar je werkt ook efficiënter en effectiever. Omdat je op deze manier je werkprocessen optimaliseert en je beter kunt richten op de dingen die echt belangrijk zijn.

Maak je werk overzichtelijker

Kortom, de koppeling van AFAS HRM en AD is een gamechanger voor IT managers en IT beheerders die op zoek zijn naar tijdbesparing, verminderde beheerlast en geen beveiligingslekken. Tijd om te investeren in deze koppeling en je werkprocessen te optimaliseren.

Veelgestelde vragen:

 1. Wat zijn de voordelen van de koppeling AFAS HRM met (Azure) Active Directory voor mijn bedrijf?
  De koppeling AFAS HRM met AD biedt je als IT manager veel voordelen. Het zorgt voor tijdbesparing, vermindering van beheerlast en altijd actuele informatie. Hierdoor kun je je werkprocessen optimaliseren en meer tijd vrijmaken voor strategische taken.
   
 2. Hoe maakt deze koppeling mijn werk makkelijker?
  De koppeling verwerkt automatisch de nieuwe medewerkers en mutaties, en stelt de juiste rechten en autorisaties in. Hierdoor hoef je je niet meer druk te maken over beveiligingslekken en weet je zeker dat de informatie up-to-date is. Je kunt je daardoor volledig richten op andere belangrijke taken.
   
 3. Is de koppeling AFAS HRM met (Azure) Active Directory betrouwbaar en veilig?
  Ja, de koppeling AFAS HRM met Active Directory is zowel betrouwbaar als veilig. Het verwerkt altijd de juiste informatie en houdt geen medewerkergegevens vast. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de informatie in AD en AFAS HRM altijd up-to-date is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over beveiliging.

ADconnect, standaardkoppeling voor AFAS HRM en Azure Active Directory

Wij hebben zelf al een heel aantal jaren de standaardkoppeling ADconnect waarmee je Azure Active Directory en AFAS HRM koppelt. Met deze koppeling maak je automatisch gebruikers aan in AD aan de hand van de medewerkergegevens in AFAS HRM. Door de synchronisatie zorgt ADconnect ervoor dat de gegevens in AD actueel zijn en blijven.

Daarnaast kun je de koppeling uitbreiden met:  

 • TOPdesk en PowerShell 
 • Groepen en rollen binnen AD automatisch ingericht
 • Licentie prognose voor inzicht in toekomstig verloop van je licenties

Meer weten

Meer informatie over de koppeling AFAS HRM met Azure Active Directory? Lees dan verder op de pagina ADconnect.