Lees onze blogs over AFAS koppelingen

Blog: Instroom, doorstroom en uitstroom van AFAS HRM naar AD

109

Als HR medewerker heb je je handen vol aan het bijhouden van instroom, doorstroom en uitstroom in je HR-systemen. En heb je de medewerker gegevens compleet dan ben je nog niet klaar.

Want je medewerker heeft ook toegang nodig tot het bedrijfsnetwerk, de applicaties en mail. 

Dat betekent een account aanmaken in Active Directory. Dus vaak volgt er nog een extra mailtje naar de afdeling IT. Kortom dat kost je veel werk en dus tijd.

Dit kan handiger maar hoe dan?

Koppel AFAS HRM software en Active Directory

Stel je gebruikt de HRM Software van AFAS. Dan is AFAS HRM je bronbestand. Als je dan AFAS HRM en Active Directory koppelt, dan verloopt het proces van instroom, doorstroom en uitstroom in Active Directory automatisch. Met andere woorden, zijn de medewerker gegevens in je HRM systeem actueel, dan is Active Directory ook altijd actueel.

Active Directory (AD) voor netwerk en applicaties

Active Directory (AD) is een belangrijk onderdeel van bedrijfsnetwerken. De IT-afdeling is hiervoor verantwoordelijk. Met AD organiseer je dat je medewerkers toegang hebben tot applicaties en gedeelde mappen die nodig zijn voor het dagelijkse werk.

Heeft je medewerker geen toegang tot AD dan is er ook geen toegang tot het medewerkers- en klantportaal, applicaties als Microsoft Office en specifieke mappen zoals een marketingmap voor marketingmedewerkers. Ook is een E-mail account vaak niet geregeld.

Instroom vanuit AFAS HRM - nieuwe medewerkers direct aan de slag

Je nieuwe medewerker gaat beginnen, dat is goed nieuws. Daarbij is belangrijk dat hij direct toegang heeft tot het netwerk, de applicaties en e-mail, InSite en alles wat noodzakelijk is voor zijn werk. De koppeling tussen AFAS HRM en Active Directory voegt je nieuwe medewerker automatisch toe aan AD en daarmee ook tot het netwerk. Dus je nieuwe werknemer kan direct aan de slag.

Doorstroom vanuit AFAS HRM - automatisch alles geregeld

Als je medewerker van functie of afdeling verandert, dan heeft je medewerker toegang nodig tot andere groepen of mappen. De koppeling regelt automatisch het doorstroomproces in Active Directory. Dit geldt natuurlijk ook voor telefoonnummers en adressen.

Uitstroom vanuit AFAS HRM - veilige en betrouwbare systemen

Bij uit dienst moet de toegang tot het bedrijfsnetwerk en de applicaties  direct worden beëindigd. De koppeling verwerkt automatisch de uitstroom, zodat hier geen beveiligingsrisico's ontstaan.

Welke voordelen heb je van een koppeling tussen AFAS HRM en Active Directory?

Hierbij kun je denken aan:

  • Gegevens hoef je niet meer dubbel in te voeren 
  • Active Directory is automatisch actueel 
  • Oud-medewerkers hebben geen toegang meer tot je systemen

Heel kort, automatiseer je het proces van instroom, doorstroom en uitstroom van je HR systeem naar Active Directory dan hou je meer tijd over voor je andere HR-werk.

Wil je meer weten over een koppeling tussen AFAS HRM en Active Directory?

Ben je benieuwd hoe je met een koppeling tussen AD en AFAS HRM jouw HR-werk eenvoudiger en overzichtelijker maakt? Of andere vragen of opmerkingen? Laat het mij weten, ik help graag. Ik ben bereikbaar via mail.

Of kijk op onze pagina ADconnect voor de koppeling Active Directory en AFAS HRM die wij al hebben ontwikkeld.