(Azure) Active Directory koppeling met AFAS HRM

Koppeling AFAS Software HRM met (Azure) Active Directory

Werk jij met AFAS HRM en wil je instroom, doorstroom en uitstroom efficiënt in (Azure) Active Directory verwerken? En ongeoorloofde toegang tot netwerk en bedrijfsgegevens voorkomen? Gebruik dan de koppeling ADconnect. Hiermee automatiseer je het hele proces van in-dienstmeldingen, mutaties en uit-dienstmeldingen tussen AFAS en AD veilig en betrouwbaar.

HR-manager

ADconnect - HR manager

Instroom, doorstroom en uitstroom in AD automatiseren

Een nieuwe medewerker gaat beginnen. Maar is daarvoor alles geregeld zoals e-mail, InSite en toegang en rechten voor applicaties en netwerk? Net zoals de facilitaire zaken via TOPdesk

Hoe praktisch zou het zijn als instroom, doorstroom en uitstroom vanuit AFAS HRM in Active Directory automatisch is geregeld.

Dat kan met de automatische koppeling ADconnect voor Identity & Access Management met AFAS HRM en Active Directory. Zo win je veel tijd en heb je minder overtypfouten en administratief werk.

ADconnect levert je meer tijd op voor het échte HR-werk.

ICT-manager

ICT manager

Active Directory automatisch up-to-date

Ben je nog regelmatig bezig om medewerkers en mutaties met de hand aan (Azure) Active Directory toe te voegen? Dat is een arbeidsintensief proces en kan veel efficiënter.

De koppeling ADconnect helpt je daarbij. Alle mutaties van medewerkers worden automatisch vanuit AFAS HRM naar (Azure) Active Directory doorgezet. Een automatisch proces voor een foutloos gevuld (Azure) Active Directory. Ook uitbreiding met PowerShell is mogelijk.

Met ADconnect user provisioning worden rechten en autorisaties van nieuwe medewerkers en andere mutaties direct en automatisch vanuit AFAS HRM in Active Directory aangemaakt, gemuteerd en uit-dienst gemeld.

Nooit meer een achterstand in mutatieverwerking voor AD. Of een beveiligingslek omdat je oud-medewerker nog toegang heeft tot de data en applicaties.

Security Officer

Security Officer

Maximale Veiligheid & Compliance

De koppeling ADconnect biedt je een veilig en betrouwbaar  IAM proces. Medewerkers hebben de juiste rechten en bij uit-dienst wordt de toegang tot netwerk en applicaties automatisch geblokkeerd.

De koppeling heeft geen aparte database en dus geen gegevensopslag.

Na een uitgebreide securitycheck is ADconnect veilig beoordeeld en gecertificeerd door Cybersecurityspecialist Securesult en AFAS Software. Kwaliteit en veiligheid gegarandeerd.

Start met automatiseren van instroom, doorstroom en uitstroom in AD met ADconnect

Download onze brochure of neem contact op.

Bekijk de video over ADconnect

Klantcase Woonzorg Flevoland

Hoe werkt de koppeling AFAS Software HRM - Active Directory

De volgende processen zijn automatisch gesynchroniseerd:

1. Instroom: Nieuwe medewerkers snel vanuit AFAS HRM naar AD, en als user vanuit AD naar AFAS Profit (SSO).

2. Doorstroom: Mutaties van medewerkers veilig vanuit AFAS HRM naar AD.

3. Uitstroom: Medewerkers uit dienst? Direct geblokkeerd vanuit AFAS HRM in AD.

Voordelen ADconnect

TOPdesk en ADconnect

Koppel TOPdesk voor automatisch facilitair tickets aanmaken vanuit AFAS HRM. 

PowerShell en ADconnect

Combineer ADconnect met PowerShell en AD Security Groups.

Groepen en rollen in (Azure) Active Directory vanuit AFAS HRM

Met de koppeling ADconnect kun je direct gebruikers toevoegen vanuit AFAS HRM aan groepen en rollen in (Azure) Active Directory. Dat is bij het aanmaken van een nieuw account maar ook bij het wijzigen van een functie van een medewerker.

Altijd de juiste rechten en licenties voor de functie

Ook kun je een medewerker op meerdere functies en daarmee ook in bijbehorende groepen plaatsen. Hierdoor heeft de medewerker altijd de juiste rechten en of licenties die bij de functie horen.

Synchronisatie van AFAS HRM naar Azure Active Directory en andersom

De koppeling AFAS HRM - AD werkt twee kanten op. Dit is een volledig automatisch proces. Dus heb je de juiste gegevens in AFAS HRM staan, dan is Active Directory ook altijd actueel.

Voorspel het toekomstig verloop van je licenties met de licentieprognose

Werk je met Microsoft Office 365 dan heb je licenties nodig. Maar weet jij precies hoeveel Microsoft licenties je gebruikt of dat je wellicht moet opschalen? Het kan ook zijn dat je een overschot hebt aan licenties waardoor je teveel betaald. ADconnect helpt je met inzicht in en grip op je Microsoft licenties.

Juiste hoeveelheid Office 365 licenties overzichtelijk binnen InSite zichtbaar

Een praktische functionaliteit van ADconnect geeft je in één overzichtelijke InSite pagina de status van je licenties en weet je of je moet uitbreiden of afschalen. Daarmee kun je een stuk makkelijker en sneller de Office 365 licenties voor AD beheren.

Licentiestatus

Als je een medewerker koppelt aan een licentie, zie je in één oogopslag hoeveel Office 365 licenties er in gebruik zijn en dus nog beschikbaar of tekort.

Licentieprognose voor opschalen of afschalen van je licenties

Met de Licentieprognose zie je voor de komende periode het verloop van je licenties. Moet je opschalen of heb je een overschot aan licenties.

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor gebruikers van Microsoft Azure AD.

Integreer AFAS Software HRM veilig met (Azure) Active Directory

Download onze brochure of neem contact op.

AFAS Software zorgeloos gekoppeld met Active Directory

ADconnect wordt aangeboden als abonnement. Het ADconnect abonnement is inclusief beveiligde gehoste service, updates bij wijzigingen in AFAS of de aansturing van Active Directory, vernieuwingen en uitbreidingen. Hiermee ben je altijd verzekerd van een up-to-date, betrouwbare en veilig functionerende integratie van AFAS HRM personeelsgegevens en jouw Active Directory. 

Ontdek hoe ADconnect jouw werk efficiënter en overzichtelijker maakt!

Wil je het proces van instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers automatiseren vanuit AFAS HRM in (Azure) Active Directory? Dat gaat als vanzelf met onze veilige en betrouwbare koppeling ADconnect. Download de brochure of neem contact op. Of lees het blog of beluister de podcast.

Klanten die de koppeling ADconnect - AFAS Software HRM gebruiken

Logo Woonzorg Flevoland
Logo Timing personeelsdiensten bv
Logo Stichting Riwis Zorg & Welzijn
Logo Nationale Postcode Loterij
Logo Mosa
Logo Stichting Stimenz
Logo ONVZ
Logo Skyhigh TV
Logo Rode Kruis Ziekenhuis
Logo Stichting de Opbouw
Logo Gemeente Alkmaar
Logo Stichting Cordaid
Logo CliniClowns
Logo Fletcher Hotels
Logo ilionx
logo Paleis het Loo
Logo Fletcher hotels
Logo Zinzia Zorggroep