DPA gaat voor efficiëncy met de koppeling AFAS - ADconnect

Nieuws

DPA gaat voor efficiëncy met de koppeling AFAS - ADconnect

april 2019 (380) | AFAS Profit

DPA Professionals detacheert interim professionals en bemiddelt ZZP'ers en freelancers bij opdrachtgevers zoals bedrijven, overheden en non-profit organisaties. Bij DPA zijn rond de 1.950 mensen werkzaam.

AFAS software HRM

DPA is een nieuwe gebruiker van AFAS Profit HRM. Het software systeem wordt ingezet voor automatisering van alle HR-processen voor de personeels- en de salarisadministratie. Het oude personeelssysteem stuurde PowerShell-scripts aan voor het aanmaken van gebruikers in Active Directory en mailboxen. Met de inzet van AFAS werkt dit niet meer.

ADconnect voor Active Directory en InSite

Bij grote aantallen medewerkers en mutaties is ADconnect de ideale oplossing. De koppeling automatiseert het hele proces tussen AFAS Profit HRM en Active Directory (AD). In AD worden nieuwe medewerkers automatisch aangemaakt, mutaties bijgewerkt en oud-medewerkers geblokkeerd voor het netwerk en de applicaties. Ook krijgen nieuwe medewerkers toegang tot InSite via ADconnect.

PowerShell

Daarnaast stuur ADconnect bij DPA ook de bestaande PowerShell scripts aan. Dat betekent dat interne medewerkers automatisch een mailbox krijgen bij in-dienst. En bij uit-dienst automatisch een melding en afsluiting van de mailbox. Dat scheelt veel tijd en verlaagt de beheerslast.

Mobiele nummers en e-mail 

De mobiele nummers en e-mail adressen gaan van Active Directory weer terug naar AFAS Profit. Op deze manier is het systeem altijd actueel en zijn gedetacheerden en kantoormedewerkers goed bereikbaar.

DPA is tevreden gebruiker van ADconnect

ADconnect sluit naadloos aan op het werkproces van DPA en wordt naar volle tevredenheid ingezet. De kwaliteit van gegevens is verhoogd en Active Directory is altijd up-to-date. DPA bespaart hiermee veel tijd en heeft meer controle en veiligheid in het netwerk.

Voordelen ADconnect

  • Kwaliteit van gegevens verbeterd
  • Active Directory altijd up-to-date
  • Eenvoudiger beheer
  • Lagere beheerslast 
  • Meer veiligheid in bedrijfsnetwerk en applicaties

Benieuwd naar de voordelen van de koppeling AFAS Profit met Active Directory en PowerShell?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen mag natuurlijk ook via +31-33-433 51 51, Rob van der Gaag.