Koppeling AFAS Profit en MailChimp voor Goede Doelen

Nieuws

Koppeling AFAS Profit en MailChimp voor Goede Doelen organisaties

juli 2018 (630) | AFAS Profit, Algemeen

“Kom over en Help” is een Goede Doelen organisatie die opkomt voor kinderen en kwetsbaren die in moeilijke omstandigheden leven.  Na "Toegift" kiest de organisatie nu ook voor MCconnect: de koppeling MailChimp en AFAS Profit.

Donateurs werven en informeren

Goede Doelen organisaties sturen regelmatig e-mailing campagnes naar bestaande donateurs of potentieel nieuwe donateurs om geïnteresseerden zo goed mogelijk over hun verschillende projecten te informeren en zodoende zo veel mogelijk donaties en giften binnen te halen.

De combinatie AFAS CRM en MailChimp levert een krachtige toepassing, waarmee het proces van nieuwsbrieven en relatiebeheer deels geautomatiseerd kan worden. Belangrijke voorwaarde daarbij is wel dat beide systemen met elkaar geïntegreerd zijn. MCconnect biedt deze integratie tussen AFAS en MailChimp

MailChimp geïntegreerd met AFAS

MCconnect is een koppeling waarmee je jouw relaties in AFAS CRM automatisch synchroniseert met de relaties in MailChimp en vice versa. Door middel van interesseprofielen in Profit, worden relaties (contactpersonen of personen) automatisch gekoppeld aan de juiste mailinglijsten en -groepen in MailChimp.

Geen tijdverlies meer

Voordeel van de koppeling is dat je automatisch actuele adressenlijsten hebt, jouw relaties uitsluitend nieuwsbrieven ontvangen waarin zij geïnteresseerd zijn en contactgegevens slechts op 1 plaats worden bijgehouden. Met MCconnect kan de ontvanger van de nieuwsbrief zelf zijn contactgegevens of interessegebieden aanpassen en zichzelf dus aan- en afmelden voor specifieke onderwerpen. Dit gaat jouw organisatie veel tijd besparen!

Doelgroepsegmentatie

Met MCconnect bepaal je zelf welke gegevens uit Profit van jouw relaties en donateurs gesynchroniseerd worden naar MailChimp. Dat kunnen doelgroep segmentaties of interesseprofielen zijn, maar ook kenmerken als taal, postcode gebied, abonnementen. In MailChimp kan op deze kenmerken weer verder geselecteerd of gefilterd worden. Hierdoor wordt er maximaal gebruik gemaakt van de krachtige MailChimp functionaliteit.

Voordelen

  • Altijd up-to-date mailinglijsten en -groepen
  • Automatisch synchroniseren van relaties tussen Profit CRM en MailChimp
  • Beheer van contactgegevens slechts op 1 plek, indien gewenst door contact zelf
  • Segmentatie van doelgroepen
  • Juiste boodschap bij juiste doelgroep
  • Tijdwinst

Meer weten over de MailChimp koppeling met AFAS Profit

Verstuur dan een bericht via ons contactformulier via onderstaande button. Bellen mag natuurlijk ook op +31 - 33 - 433 5151.