Koppeling AFAS Profit-Active Directory voor efficiënt werkproces

Klanten

Koppeling AFAS Profit - Active Directory

AFAS Profit

Een efficiënt in-dienst en uit-dienst proces door koppeling van systemen

Uitermate geschikt voor organisaties met veel medewerkers en/of veel personeelsmutaties

Koppeling AFAS Profit - Active Directory

Voorheen gegevens bijhouden in 2 systemen

Organisaties met veel medewerkers of met veel mutaties in het personeelsbestand, zijn veel tijd kwijt met het aanmaken en up-to-date houden van medewerker- en gebruikergegevens in zowel het Profit HRM systeem als het netwerk toegangsautorisatie systeem Active Directory.

Daarnaast loopt de IT-afdeling vaak achter de feiten aan door een vraag als “of er voor de nieuwe medewerkers die morgenochtend op de stoep nog even toegangsrechten aangemaakt kunnen worden voor de noodzakelijke Office applicaties”.

En hoe vaak komt het niet voor dat een gebruiker al lang uit dienst is, terwijl zijn inlog op het netwerk nog actief is …

Het handmatig overnemen van medewerker- afdeling- en contactgegevens vormt ook nog eens een groot risico op invoer fouten.

Efficiënt werken met de koppeling AFAS Profit - Active Directory (ADconnector)

Daarom hebben onze klanten gekozen voor ADconnect, een koppeling tussen AFAS Profit en Active Directory. De koppeling voorkomt dubbel werk en bespaart op tijd en kosten. Er is minder kans op fouten waardoor de gegevens betrouwbaar zijn. Het resultaat is een bijzonder efficiënt werkproces.

ADconnect automatiseert het hele proces van Active Directory in-dienst, uit-dienst en mutaties bijwerken in Active Directory (AD). De koppeling werkt in twee richtingen: Er kunnen zowel gegevens vanuit Profit richting AD verwerkt worden als van AD naar Profit.

ADconnect ondersteunt de volgende 3 processen:

  • In dienst bij een nieuwe medewerker
  • Wijziging dienstverband of contactgegevens bij wijziging functie, afdeling, manager, telefoonnummer etc.
  • Uit dienst, bij einde dienstverband medewerker

Snel en veilig toegang tot de IT-systemen

Veel applicaties en systemen maken gebruik van AD voor netwerk toegangverlening en authenticatie aan gebruikers. Een nieuwe medewerker in Profit wordt ook automatisch aangemaakt in AD. Wijzigingen bij de medewerker (afdeling, telefoonnummer etc. ) worden synchroon gehouden met AD. Dit geldt ook bij uitdiensttreding van de medewerker, dan is toegang tot de systemen automatisch geblokkeerd. 

Wie maken er gebruik van de AD koppeling?

Een aantal van onze klanten die ADconnect al inzet voor hun bedrijfsproces zijn oa Mourik, Moore Stephens, Veiligheidsregio Fryslân, Stichting Kinderopvang Amersfoort, Stimenz organisatie voor zorg en welzijn, IrisZorg.

Techniek

De  techniek die ingezet wordt voor ADconnect, is de XCESS ConneXtor, een platform waarmee wij betrouwbare en toekomst-vaste koppelingen met Profit en andere applicaties realiseren. Een platform opgebouwd uit modules en plugins waarmee een koppeling wordt ingericht en geconfigureerd in plaats van ‘hard geprogrammeerd’. De ConneXtor heeft onder meer standaard plugins voor e-learning applicaties Moodle en Adobe, Oracle, PeopleSoft, Microsoft Navision en CRM, SAP, PeopleXS, RostarCas en meer.

Wil je ook profiteren van de voordelen van ADconneXtor

Laat het weten. Wij helpen je graag bij het betrouwbaar koppelen van AFAS Profit en externe systemen. Neem contact op met Joris Smit, accountmanager AFAS oplossingen, hij helpt je graag.

Op onze pagina ADconnect vind je meer informatie over de koppeling AFAS Profit met Active Directory.

contact joris smit

button contactformulier
 

Lees ook...


In het kort

  • Active Directory altijd automatisch actueel
  • Tijdbesparing, op één plaats gegevens bijhouden en geen dubbele invoer en bewaking meer
  • Geen privacygevoelige gegevens in AD, bepaal zelf welke werk- en/of privé gegevens in AD komen
  • Voorkom eenvoudig ongeoorloofde toegang tot systemen en applicaties na uitdiensttreding
  • Automatisch meer controle & veiligheid

Technologie

  • AFAS Webservices
  • Microsoft .NET Framework