Computable Awards 2018 - de juryronde

Blogs

Marko Banfi blogt: 'Computable Awards 2018 - de juryronde'

Computable Awards 2018 - de juryronde

april 2018 (1203) | Marko Banfi | Algemeen bij XCESS

Ooggetuige verslag van de juryronde voor de verkiezing van de Computable Awards 2018. 

Na het inzenden van onze voordracht voor de Computable Awards begin dit jaar, was afgelopen woensdag 25 april de eerste juryronde voor de categorie: ICT-project van het jaar in het MKB.

Samen met EventMakers, presenteert XCESS de case van het Online vrijwilligersplatform.

De reden dat wij uitgenodigd zijn om ons project te presenteren, is het feit dat we uitgekozen zijn tot een van 10 beste MKB ICT-projecten van het land!

Alle 10 genomineerden krijgen de kans om kort hun project te presenteren en toe te lichten aan de vijfkoppige vakjury. Belangrijk is om uit te leggen welk probleem wij hebben opgelost voor de opdrachtgever en haar gebruikers.

De beoordeelde competenties:

  • De complexiteit en/of risico's in/van het project
  • De toegevoegde waarde voor de interne of externe klant
  • De originaliteit en/of innovatieve kracht van/in het project
  • De kracht van de interne of externe leverancier

Sander Hulsman, Hoofdredacteur Computable, ontving ons en begeleidde ons samen met de overige kandidaten naar presentatieruimte ‘De Tribune’ (inclusief kunstgrasveld zoals op foto te zien is).

Was er vrije invulling aan de presentatie? Nee, zeker niet. Er waren duidelijke regels waaraan de presentatie moest voldoen, tegelijkertijd boden die ook een extra uitdaging en kansen!

7 minuten presenteren, 7 minuten feedback, 1 minuut overloop. Welgeteld 15 min per project, of presentatie om je verhaal zo goed mogelijk te doen. Hierbij mocht geen PowerPoint gebruikt worden, dus met woorden en passie moesten de juryleden overtuigd worden. Een kanttekening is dat er toch partijen gekozen hebben om beeldend materiaal mee te nemen in vorm van banners, demo’s etc. (Zijn dat geen strafpunten?? ;)).

De onderwerpen van de cases lopen ver uiteen. Je verwacht bij deze verkiezing dat het draait om de technische aspecten maar het tegendeel is waar. Veel van de projecten waren gericht op het menselijke aspect. Hoe kan de (eind)gebruiker beter, eenvoudiger en kosten-efficiënt zijn werk doen? Dat de invulling is gedaan met ICT dat is duidelijk, maar welke tools en hoe, dat is toch wel de voornaamste factor. Wat heeft je project de klant opgeleverd? Daar gaat het om!

Bekijk in dit nieuwsbericht van Computable welke deelnemers de top 10 hebben bereikt

Ernst Peter Tamminga van XCESS presenteert samen met Yvonne Tamminga van EventMakers de case. In de presentatie kwam sterk naar voren dat passie en het samen optrekken als klant en leverancier de doorslag hebben gegeven voor een succesvol project.

Na een zeer duidelijk en overzichtelijk verhaal waren er een aantal vragen van onze juryleden. Vragen over projectmanagement, het gebruik van data (met het oog op de AVG wet van 25 mei) en hoe de investering wordt terugverdiend.

Kortom inhoudelijke vragen waarop Ernst Peter en Yvonne een goed antwoord hadden.

Computable Awards 2018 presentatie

Mogen we hiermee concluderen dat we doorgaan naar de volgende ronde?

Helaas nog niet. De jury heeft rapportcijfers gegeven en nu is er nog een week bedenktijd! Zoals de voorzitter met een knipoog zei: ”Voor het geval dat de jury na een slechte nacht toch anders over een presentatie of onderdeel denkt.”

Begin juni krijgen we te horen of wij bij de beste 5 ICT-projecten van 2018 horen. Tijdens het jaarlijkse Computable Awards Gala volgt dan de verkiezing voor beste ICT-project van het jaar in het MKB. Dit is op 30 oktober 2018.

Ook voor jullie is een taak weggelegd! Behoren wij namelijk tot de beste 5 nominaties, dan volgt er een publieke stemronde via Computable. Dus in de periode na bekendmaking, tot en met de eerste week van oktober kunnen wij jullie hulp goed gebruiken! Met genoeg stemmen kunnen wij ervoor zorgen dat EventMakers en wij samen deze geweldige prijs in ontvangst mogen nemen.

Voor nu wachten wij (on)geduldig het juryrapport af wat betreft deze presentatieronde. Op 8 juni hopen wij de mededeling te mogen doen dat wij tot het eind mee mogen strijden voor de titel van ‘ICT Project van het jaar in het MKB’.

Computable Awards 2018 presentatie EventMakers
 

Lees ook...