Blogs

Ernst Peter Tamminga blogt: 'Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen'

Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen

april 2017 (1490) | Ernst Peter Tamminga | Algemeen bij XCESS

XCESS werkt samen met creatieve partners voor fraaie, goed realiseerbare onderhoudbare weboplossingen.

Techniek en creativiteit, gaat dat samen?

Kan een geordende IT developer ook een creatieve grafisch of user experience ontwerper zijn? Kan een creatieve ontwerper ook een gestructureerde IT developer zijn? Ja, dat kan, maar die combinatie is zeldzaam. Een goede developer houdt van structuur, terwijl de creatieve ontwerper graag los van alle structuren zijn creativiteit de vrije loop laat. En dat zijn verschillende eigenschappen die je niet vaak in één persoon terugvindt.

Is dat erg?

Erg misschien niet, maar wel lastig als je als developer een creatief vormgegeven website wilt maken die ook nog makkelijk in het gebruik is. Of als je als creatieve ontwerper een betrouwbare functioneel rijke website voor de klant moet maken. Dan is het lastig als je de oplossing helemaal in je eentje moet maken.

Dat ondervinden wij als XCESS ook vaak. Van huis uit zijn we sterk op het gebied van techniek, we programmeren complexe oplossingen die precies passen bij de bedrijfsapplicatie die de klant nodig heeft. En zo af en toe lukt het ons dan ook nog wel om creatief te zijn, maar binnen grenzen.

Hoe moet dat nu als de bedrijfsoplossing een meer creatieve vormgeving en user experience vereist?

"Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen" is één van onze motto's. En daarom zijn we in de afgelopen jaren op zoek gegaan naar partners die het ontbrekende deel kunnen invullen. Of partners die juist de digitale marketing aanpak extra inhoud kunnen geven. Als je wat wilt delen (een klant), dan kun je ook vermenigvuldigen (een betere oplossing).

Partners voor complete oplossingen

In de afgelopen maanden hebben we succesvol oplossingen gerealiseerd, samen met partners:

  • Met Presenter (voor content) en PuurPxl (voor UX en design): een nieuwe website voor Diabetes Vereniging Nederland
  • Met Valueproof: marketingstrategie voor een diversiteit aan klanten
  • Met DNNConsulting: theme (design) voor DNN gebaseerde websites en applicaties
  • Met Marketing Guys: het opzetten van een marketing automation geïntegreerd met een nieuwe website

Hoe werkt dat, zo'n samenwerking met partners?

Eén van de partijen neemt de leiding. Aangezien XCESS het bouwwerk, de hosting en onderhoud voor zijn rekening neemt, zijn wij vaak de hoofdaannemer. Aan het begin van het project werken we nauw samen met de partner die voor de grafische vormgeving en gewenste user experience zorgt.

Samen realiseren we fijn werkende én goed onderhoudbare weboplossingen

XCESS heeft gedegen ervaring met het realiseren van websites en weboplossingen, waarbij wij bij voorkeur niet alles nieuw programmeren, maar gebruik maken van bestaande configureerbare componenten. Dat levert soms wat beperkingen op voor de creativiteit van de designer. Indien nodig kunnen we alles realiseren, maar we houden ook graag rekening met de business case van de klant . De nauwe samenwerking van XCESS met de partners zorgt er nu juist voor dat er een fraaie, eenvoudig te gebruiken weboplossing ontstaat, die goed en binnen budget realiseerbaar is en, minstens zo belangrijk, goed te onderhouden is.

In de XCESS klantcases vind je voorbeelden van de websites en weboplossingen die we eerder hebben gerealiseerd.
 

Meer over XCESS als Technisch Webpartner
 

Wat biedt een samenwerking je?

Met onze partners, waarvan een aantal hierboven genoemd, zijn we in staat een volledige, gebruiksvriendelijke en betrouwbare oplossing te maken. Onze partners staan garant voor de creativiteit en de juiste user experience, XCESS voor het realiseren van betrouwbare, robuuste, goed onderhoudbare business toepassingen. En dit soort oplossingen vermenigvuldigen we graag met je, als je bereid bent je vraag met ons te delen.

Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen

Lees ook...